Logo Prinsjesfestival


Open Dag

Open Dag van de Hoge Raad

Tijdens het Prinsjesfestival opent de Hoge Raad op 16 september zijn deuren voor publiek. Geïnteresseerden zijn welkom om een kijkje te nemen in het publieke deel van het gebouw. Ook krijgt u een inkijkje in het werk van de Hoge Raad: bezoek een korte lezing van raadsheer Ybo Buruma, ontmoet een raadsheer tijdens ‘Meet the Judge’, bekijk de nieuwe Hoge Raad-film of speel het raadkamer-spel. Klik hier voor meer informatie over de Open Dag van de Hoge Raad.

Prinsjesfoto Tentoonstelling

De foto’s die dit jaar kans maken om de Prinsjesfotoprijs te winnen, worden eind augustus bekend gemaakt. Vervolgens zijn deze foto’s tijdens Prinsjesfestival te zien in de Noenzaal van de Eerste Kamer. Klik hier voor meer informatie over de Prinsjesfoto Tentoonstelling.

Open Monumentendag Den Haag

In het weekend van 9 en 10 september 2017 is het weer Open Monumentendag. In Den Haag zijn er meer dan 80 prachtige monumenten gratis toegankelijk. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een van de activiteiten. Het thema in Den Haag is dit jaar Mondriaan en de Stijl. Klik hier voor meer informatie over de Open Monumentendag.

Open Monumentenweekend ProDemos

Ook dit jaar is de kelder van de Ridderzaal weer geopend voor het publiek. Hier is een tentoonstelling te zien over de Gouden koets en de stoet van Prinsjesdag. Dit jaar organiseert ProDemos een aantal mini-lezingen van zo’n 20 minuten met experts. Kom op zaterdag 9 en zondag 10 september naar de kelder van de Ridderzaal en volg gratis lezingen! Klik hier voor meer informatie over het Open Monumentenweekend van ProDemos.