Logo Prinsjesfestival


PrinsjesKind

Wanneer:
19 september 2017 @ 09:30
2017-09-19T09:30:00+02:00
2017-09-19T09:45:00+02:00
Waar:
Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3
2511 EK Den Haag
Nederland

De Koninklijke Schouwburg verandert op Prinsjesdag in het huis voor koningen en koninginnen! Op dinsdag 19 september opent de Schouwburg zijn deuren met een programma vol theater, Prinsjesdagspelletjes, workshops, de Kindertroonrede en nog veel meer. Ga op de foto op de troon van Willem-Alexander, kom in je mooiste kleren en vergeet niet je hoed op te zetten voor de kinderhoedenparade!

De foyer van de Koninklijke Schouwburg wordt, in samenwerking met ProDemos, omgetoverd tot Kinderrijk. Ga op de foto op de troon van Willem-Alexander, luister naar een muziektheatervoorstelling over onze koningen en koninginnen en maak je eigen hoedje. Ook kan je meespelen met de Prinsjesdagbingo, kroontje op kroontje af of jouw plannen voor Nederland delen bij de meningenwand.

Kindertroonrede

Wanneer: dinsdag 19 september, 10.00 tot 11.00 uur

Kindertroonrede grote zaal (8+)  entree: 2,50 euro

Samen met ProDemos laat Het Nationale Theater kinderen nadenken over de toekomst van het land. Waar zouden zij hun geld aan uitgeven als ze het in Nederland voor het zeggen hebben? En hoe brengen ze hun wensen en dromen goed onder woorden? Ben je benieuwd wat hieruit is gekomen: kom dan kijken naar de Kindertroonrede van 2017!

Zelluf

Wanneer: dinsdag 19 september, 10:15 uur / 11:15 uur / 12:15 uur

Voorstelling in het Paradijs (4+)  entree 2,50 euro

Twee meisjes, Lotte en Iris. Ze zijn de grootste vriendinnen. Ze delen alles, vooral… hun verbeelding. Onuitputtelijk bouwen ze met allerlei voorwerpen hun eigen fantasiewereld. En ze zijn eigenwijs. Dit leidt soms tot onhandige, maar ook hele grappige situaties.

Maar dan raakt Lotte haar knuffel kwijt. Is hij weggelopen? Kan dat? Of is hij misschien door Iris verstopt? Ze krijgen ruzie en opeens is de vriendschap ver te zoeken. Ze gaan ieder hun eigen weg… Hoe maken ze het weer goed?

Zelluf is een interactieve danstheatervoorstelling voor kinderen tussen 3 en 7 jaar. De voorstelling gaat over fantasie, samen spelen en samen delen. De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten. Aan het eind van deze voorstelling mogen de kinderen onder leiding van de 2 danseressen op het podium zelf dansen en krijgen zij een korte workshop.

Kom de Troonrede bekijken in de Koninklijke Schouwburg!

Wanneer: dinsdag 19 september, 13:15 uur

Prinsjesdag wordt nergens in Nederland zo beleefd en gevierd als in Den Haag. De meer dan 200 jaar oude Koninklijke Schouwburg in Den Haag vormt 1 van de bakens tijdens de route van de Gouden Koets. Jaarlijks vertrekt de Gouden Koets voor de traditionele route van het paleis naar de Ridderzaal en passeert hierbij de schouwburg, waar honderden toeschouwers staan te dringen om een glimp van de koets op te vangen. Daarom opent de schouwburg opnieuw haar deuren om de troonrede live te streamen vanuit de Grote Zaal. Zo kunt u in een koninklijke setting gratis kijken naar de troonrede!